De zekerheden van een Liebherr

Al meer dan 65 jaar staat Liebherr voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarom gebruikt Liebherr in zijn productie uitsluitend de meest hoogwaardige materialen en componenten. Reeds in het productieproces wordt ieder apparaat intensief getest op kwaliteit en functionaliteit. Omdat de apparaten continu doorontwikkeld en tot in de details worden verwerkt, garanderen wij de spreekwoordelijke Liebherr-kwaliteit. En mocht zich toch eens een storing voordoen, dan kunt u altijd vertrouwen op onze uitstekende service en garantie.

Verlengde zekerheid tot 8 jaar

Liebherr koel- en vrieskasten behoren tot de beste producten ter wereld. Dat komt omdat we de grootst mogelijke aandacht besteden aan de bouw van onze apparaten. Iedere Liebherr wordt volgens de allerhoogste normen gefabriceerd. Omdat de kwaliteit zo hoog is, kunnen we ook de beste garantie geven. Alle huishoudelijke apparaten van Liebherr komen daarom in aanmerking voor 8 jaar extra zekerheid.

Onderdelen 15 jaar beschikbaar

Voor alle apparaten geproduceerd sinds 1 januari 2021 houdt Liebherr reserveonderdelen tot 15 jaar na de laatste productiedatum op voorraad. Een Liebherr kan dus in veel gevallen worden gerepareerd en hoeft niet direct te worden vervangen. Soms is repareren een betere oplossing dan vervanging door een nieuw apparaat. Een oplossing waarmee milieu en grondstoffen worden bespaard.

Made in Europe

Bijna alle Liebherr koel- en vrieskasten worden in Europa gebouwd. Dankzij fabrieken in Ochsenhausen (Duitsland), Lienz (Oostenrijk) en Maritsa (Bulgarije) houden we de logistieke keten zo efficiënt en duurzaam mogelijk.

2+6 jaar zekerheid op alle huishoudelijke apparaten

Bij huishoudelijk gebruik van het apparaat ontvangt u standaard de wettelijke garantie van twee jaar. Dit betekent dat u binnen deze periode in het geval van een storing volledige fabrieksgarantie geniet, inclusief voorrijkosten, onderdelen en arbeidsloon.

Alle huishoudelijke apparaten verkocht vanaf 20/02/2024 komen gratis in aanmerking voor 8 jaar zekerheid. Van het derde tot en met het achtste jaar na aankoopdatum betaalt u in het geval van een storing niet voor onderdelen en arbeidsloon. U betaalt dan uitsluitend de voorrijkosten van € 96,80 incl. BTW (prijsniveau 2024).

U ontvangt de 6 jaar extra zekerheid geheel gratis. Het enige wat u hiervoor moet doen is uw apparaat binnen 6 maanden na aankoop registreren.

Garantievoorwaarden

De garantie dekt alle gebreken die het gevolg zijn van constructie- of materiaalfouten. De garantie wordt verleend volgens onze garantievoorwaarden.

Slijtage door normaal gebruik

U kiest een product waarvan u bij goed gebruik vele jaren plezier kunt hebben. Goed gebruik betekent dat u de instructies in de gebruiksaanwijzing toepast, vooral die over de wijze van gebruik en onderhoud. Dit is erg belangrijk voor een goede werking van het product, ook op de lange termijn.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat elk product slijtage gevoelige onderdelen bevat. Sommige onderdelen slijten pas nadat de normale levensduur van het product voorbij is. Andere onderdelen slijten eerder, al voordat de normale levensduur van het product voorbij is. Het is met die onderdelen net als met een auto: ruitenwissers en banden moeten vaak al na enkele jaren worden vervangen, terwijl de auto zelf nog heel veel jaren mee kan.

Bij elektrisch-huishoudelijke apparaten kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de volgende slijtagegevoelige onderdelen:

  • bewegende delen (zoals motor, scharnier, wieltjes)
  • elektronica-modules (zoals printplaat, sensoren, verlichting)
  • kunststof- en rubberen delen (zoals deurrubber, reservoirs, geleiders)
  • afdichtingen (slangen)
  • verwarmingselementen

Dit soort onderdelen slijt vaak eerder dan u van het totale product verwacht. Die eerdere slijtage is normaal, net als bij auto-onderdelen. De kwaliteit van het product is daardoor niet minder. De kosten van vervanging of reparatie van die onderdelen zijn daarom voor uw rekening als gebruiker van het product. Afhankelijk van de omstandigheden kan er voor de verkoper altijd reden zijn om de kosten niet of slechts gedeeltelijk aan u in rekening te brengen. Als sprake is van abnormale slijtage bij normaal gebruik zijn de kosten sowieso voor rekening van de verkoper.

Houd er rekening mee dat de levensduur van een product afhangt van hoe vaak u het gebruikt, hoe u het gebruikt en waar u het product gebruikt.© 2024 Liebherr Appliances Belgium NV Alle rechten voorbehouden.