Humidor. Voor de liefhebber

Bij de sigarenproductie worden hoogwaardige tabaksoorten met elkaar gecombineerd en onder ideale klimatologische omstandigheden verwerkt. Voor optimaal genieten rijpen sigaren na hun productie nog enige tijd in speciale klimaatkamers.


Ontdek alle voordelen

Blijvend genieten door professionele opslag.

Premium sigaren zijn hoogwaardige natuurlijke producten die met de hand worden vervaardigd in een lang proces onder strikte kwaliteitscontrole. Een goede opslag is belangrijk om het natuurlijke aroma te behouden. Een goed bewaarde sigaar heeft een zacht, elastisch dekblad. Het ligt aangenaam zwaar in de hand en straalt een sappige geur uit die typisch is voor zijn oorsprong. De Liebherr ZKes 453 humidor biedt sigarenliefhebbers het perfecte microklimaat en individuele instelmogelijkheden voor het opbergen van hun schatten.

Constante temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

Een uitgebalanceerd samenspel van temperatuur en luchtvochtigheid is belangrijk voor het optimale aroma. Omdat premium sigaren gevoelige natuurproducten zijn. Voor constant waardebehoud zijn vergelijkbare omgevingsomstandigheden nodig als in het tropische thuisland van tabak – het Caribisch gebied, Zuid-Amerika of Zuidoost-Azië. In de Liebherr-humidor kunnen sigaren gedurende lange tijd onder perfecte klimatologische omstandigheden worden bewaard of gerijpt. Dankzij de innovatieve technologie worden de gewenste constante temperatuur en hoge luchtvochtigheid te allen tijde nauwkeurig gehandhaafd.

Hoogwaardige merkproducten optimaal beschermd.

Na de oogst wordt de tabak in een langdurig proces onder streng gecontroleerde omstandigheden verwerkt. Het wordt gedroogd, gefermenteerd, met de hand geplukt en verwerkt tot waardevolle merksigaren door ervaren sigarenrollers. Gespecialiseerde inspecteurs testen elk afzonderlijk stuk op factoren zoals gewicht of sterkte. Een team van proevers vormt de uiteindelijke controleautoriteit. Deze hoge productkwaliteit blijft in de humidor optimaal beschermd door hoogwaardige aanraakelektronica in combinatie met betrouwbare vochtigheidssensoren.

Laat het rijpen of geniet er spontaan van.

Als sigaren bij een lage luchtvochtigheid worden bewaard, drogen ze uit en verliezen ze hun nobele aroma. Bij een te hoge luchtvochtigheid bestaat het risico dat de waardevolle tabak gaat schimmelen. De ideale luchtvochtigheid voor het bewaren van sigaren ligt tussen 68 en 75 procent. Hoe eerder de sigaar bedoeld is voor rookgenot, hoe dichter de luchtvochtigheid bij 68 procent moet komen. In de Liebherr-humidor creëren drie afzonderlijk geregelde regelcircuits met vier ventilatoren het ideale bewaarklimaat voor individuele behoeften.

Ruimte voor opslag en presentatie.

De roestvrijstalen behuizing met glazen deur is een elegante blikvanger. Het interieur is voorzien van twee draagplateaus van Spaans cederhout. Ook sigarenkistjes worden traditioneel van dit hout gemaakt, omdat het vocht goed opneemt en gelijkmatig weer afgeeft. Verzamelaars kunnen hier zowel dozen als losse sigaren kwijt. Twee vrij uitneembare cederhouten kisten vormen een elegante presentatiemogelijkheid. Met een nuttige inhoud van 39 liter biedt de humidor voldoende capaciteit voor korte en lange termijn opslag.© 2024 Liebherr Appliances Belgium NV Alle rechten voorbehouden.