Wat is het verschil tussen een koel/vrieskast en een koel/vriescombinatie?

Van buiten zien alle modellen met twee deuren, één voor het koelgedeelte en één voor het vriesgedeelte, er hetzelfde uit. Er is echter een groot verschil tussen koel/vrieskasten en koel/vriescombinaties. Koel/vriescombinaties hebben een gescheiden regeling en aparte temperatuursensoren voor het koel- en vriesgedeelte. Hierdoor is het mogelijk de temperatuur van de koelkast en de vriezer nauwkeurig en onafhankelijk van elkaar in te stellen.

Een koel/vrieskast heeft slechts één regeling en één temperatuursensor in het koelgedeelte, die bepaalt of de compressor moet aanslaan of niet. De vriezer draait als het ware mee op het koelgedeelte. Bij lage omgevingstemperaturen (< 18°C) moet de winterschakelaar worden ingeschakeld om de vereiste lage temperatuur in het vriesgedeelte te kunnen garanderen (bij sommige modellen gebeurt dit automatisch). De ondergrens voor het blijven functioneren van een koel/vrieskast met 1 thermostaat is 10°C.

Liebherr koel/vriescombinaties met DuoCooling hebben twee volledig gescheiden koelcircuits die de temperatuur in het koel- en vriesgedeelte niet alleen nauwkeurig en onafhankelijk regelen maar er vindt ook geen luchtuitwisseling plaats tussen koel- en vriesdeel. Hiermee wordt overdracht van geuren en uitdroging van opgeslagen levensmiddelen voorkomen. Een geurfilter is hierdoor overbodig. Koel/vriescombinaties met DuoCooling functioneren bij een omgevingstemperatuur vanaf 0°C.

0 Reacties

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.