Mijn inbouw koelkast loopt erg lang. Is dit wel goed?

Een koelkast verplaatst warmte vanuit de koelruimte naar buiten de kast. De warmte die uit de koelruimte komt wordt aan de buitenlucht afgegeven door het zwarte rooster (condensor) aan de achterzijde van de koelkast. Tevens produceert de compressor wrijvingswarmte. Ook deze wordt aan de buitenlucht afgegeven. De condensor kan hierdoor behoorlijk heet worden. Om een optimale warmtewisseling te hebben dienen de compressor en de condensor goed geventileerd te worden.
Bij een vrijstaande koelkast gebeurt dit via de plint, deze bevindt zich aan de voorzijde onder aan de koelkast, waarmee verse lucht wordt aangezogen en warme lucht via het rooster in het bovenblad wordt afgevoerd. Bij een inbouw koelkast moeten op deze plaatsen ook ventilatiemogelijkheden zijn. Daarom moeten zowel onder als boven de koelkast ventilatieopeningen met een oppervlakte van tenminste 200 cm² zijn aangebracht. Meer informatie hierover vindt u in de inbouwvoorschriften voor uw koelkast.

0 Reacties

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.