Hoe onderhoud ik mijn RVS apparaat?

Reinigen van SmartSteel apparaten.

Vanaf april 2009 levert Liebherr SmartSteel op vrijwel alle edelstalen apparaten. SmartSteel bestaat uit een coating die is aangebracht op het staal. Deze coating zorgt voor:

Harde krasvaste en duurzame beschermlaag op de deuren
Vingerafdrukken zijn praktisch niet zichtbaar
Oppervlak laat zich eenvoudig reinigen.

De SmartSteel apparaten mogen niet worden behandeld met een RVS-reiniger. Dit kan schade opleveren aan het SmartSteel oppervlak. De SmartSteel deuroppervlakken mogen uitsluitend met een zachte schone doek worden gereinigd.

Reinigen van edelstalen apparaten zonder SmartSteel

Laat, bij plaatsing, de beschermende folie op het apparaat totdat deze volledig is geplaatst. Behandel, direct na het verwijderen van de folie, het apparaat met het bijgeleverde onderhoudsmiddel. Bij apparaten met SmartSteel mogen de deuren niet met olie behandeldworden. Het onderhoudsmiddel is verkrijgbaar in flesjes van 50 of 250 ml.

Onderhoud: 3 tot 4 maal per jaar het onderhoudsmiddel aanbrengen. Met dit middel worden tevens lichte verontreinigingen verwijderd.

Om zwaardere verontreinigingen te verwijderen bevelen wij ons eigen merk RVS reiniger aan.
Let er bij het aanbrengen op, dat u de doek waarmee u dit doet in de richting van de borsteling beweegt. Gebruik beslist geen schuurspons. Na het reinigen moet de RVS Cleaner volledig worden verwijderd met een schone doek en schoon water. Daarna het apparaat zeer goed drogen en onmiddellijk het onderhoudsmiddel aanbrengen.

Gebruik op de kast nooit een reinigingsmiddel dat chloor of zuur bevat!

Er zit roest op mijn RVS kast, hoe kan dit?

Liebherr gebruikt een bijzonder mooie kwaliteit chroomnikkelstaal voor de productie van haar design koel- en vriesapparaten. Dit materiaal is bijzonder roestvast. Door de invloed van zuur- of chloorbevattende reinigingsmiddelen kan het oppervlak van dit chroomnikkelstaal echter aangetast raken en worden ge√ętst . Denk daarbij aan gootsteenreinigers, ontstoppers, toiletreinigers en reinigers voor harde vloeroppervlakken. Indien dit nog in het beginstadium is, is dit goed te verwijderen met behulp van de Liebherr RVS reiniger. Een goed gebruik van het bij uw apparaat geleverde onderhoudsmiddel voorkomt dit soort problemen.

Meer informatie vindt u in de handleiding. Bent u de handleiding kwijt, dan kunt u contact opnemen met uw dealer of een e-mail sturen naar service@cinem.be.

0 Reacties

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.