Energiebesparing:
de échte A label koel/vriescombinaties

Energiebesparing wordt om verschillende redenen steeds belangrijker. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee groeit het belang van energiebesparing. Om deze reden zijn er nu échte A-label koel/vriescombinaties geïntroduceerd. Met onze nieuwe A-modellen maakt u zowel de milieubewuste als de financieel verantwoorde keuze. Lees hieronder meer over deze modellen en waarom dit de échte A-label modellen zijn.

A-label koel/vriescombinatie koelvriescombinatie koelkast energiebesparing energie besparen

Besparing kan al oplopen tot honderden euro’s per jaar

Uw koel/vriescombinatie staat 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag aan. Dit maakt dit apparaat één van de grootste energieverbruikers in uw huishouden. Een gemiddelde koel/vriescombinatie uit 2010, met een netto inhoud van 321 liter, verbruikt gemiddeld jaarlijks 337 kWh (€ 239,-*). Een model uit 2000 met dezelfde inhoud verbruikt gemiddeld maar liefst 475 kWh (€ 337,-*). U kunt zich wel voorstellen dat het verbruik en de energiekosten van nog oudere apparaten nog hoger zijn.

De nieuwe A-label koel/vriescombinaties verbruiken gemiddeld slechts 116 kWh (€ 82,-*). Deze apparaten zijn dus veel zuiniger dan hun voorgangers. Dat kan al een besparing opleveren van € 255,- per jaar. Door te kiezen voor een A-label koel/vriescombinatie bespaart u niet alleen het milieu maar ook uw portemonnee. Bereken hier hoeveel u kunt besparen.

*De berekening is gedaan op basis van een kWh prijs van € 0,71

Op 1 maart 2021 is het nieuwe Europese energielabel voor elektrische apparatuur ingevoerd. Het energielabel zoals we kenden liet niet duidelijk genoeg zien wat de meest zuinige apparaten zijn. Veel apparaten die voorheen het meest zuinige A+++ energielabel hadden, vallen nu in energieklasse D of E. Meer informatie over de nieuwe energielabels vind u hier.

Meer besparen door vacuümisolatie

Om een zeer laag energieverbruik te realiseren gebruikt Liebherr duurzame vacuümpanelen. Ook met glasvezel zou een uitstekende isolatiewaarde kunnen worden gerealiseerd, maar het rendement wordt zeer snel lager. Al na 3 jaar is de efficiëntieklasse 1 tot 2 klassen onder de oorspronkelijk opgegeven waarde. Van A naar B of zelfs C.

Reden genoeg voor Liebherr om te kiezen voor Silica vacuümpanelen waarvan het isolatie-effect gedurende de levensduur van het apparaat veel constanter blijft. Een Liebherr apparaat blijft dus langer energiezuinig.

Meer besparen door minder verspilling

Met innovatieve vershoudtechnieken ondersteunt Liebherr bij het optimaal bewaren van voedsel. Zo wordt voortijdig weggooien voorkomen en kan vermijdbare verspilling aanzienlijk worden verminderd. De BioFresh-safes helpen ook om het bezoek aan de winkels te verminderen. De nul-gradenvakken houden groenten en fruit, vlees, vis en zuivelproducten veel langer vers dan in conventionele koelkasten en bieden extra ruimte. Met BioFresh kunt u tot wel €130,- per jaar extra besparen.

Onze nieuwe zuinige A label koel/vriescombinaties

CBNsda 5723
Plus  
 1.699,-

Energielabel:

Energieverbruik: € 35,-
Afmetingen: H 201,5 x B 59,7 x D 67,5 cm


Meer informatie
CBNbda 5723 nieuw
Plus  
 1.799,-

Energielabel:

Energieverbruik: € 35,-
Afmetingen: H 201,5 x B 59,7 x D 67,5 cm


Meer informatie
CBNsda 5753
Prime  
 2.299,-

Energielabel:

Energieverbruik: € 35,-
Afmetingen: H 201,5 x B 59,7 x D 67,5 cm


Meer informatie
CBNbsa 5753
Prime  
 2.299,-

Energielabel:

Energieverbruik: € 35,-
Afmetingen: H 201,5 x B 59,7 x D 67,5 cm


Meer informatie

Met Liebherr kiest u altijd voor duurzaam

Tijdens het ontwerpen van onze apparaten wordt er voortdurend gedacht aan duurzaamheid. Naast het feit dat de levensduur van onze apparaten erg belangrijk is, is ook maximale energie-efficiëntie één van onze pijlers. Niet alleen onze apparaten moeten zo lang mogelijk meegaan maar ook onze planeet. 

De nieuwe A-label koel/vriescombinaties zijn niet de enige combinaties die zeer zuinig te noemen zijn. Ook de overige combinaties van Liebherr zijn zuinig. Klik verder om te zien welke zuinige koel/vriescombinaties nog meer beschikbaar zijn en kies het apparaat dat het beste bij uw wensen past.

besparen geld besparen energiezuinig natuur milieu duurzaam

Liever een energiezuinig inbouw apparaat?

Bent u op zoek naar een energiezuinige inbouw koelkast of koel/vriescombinatie? Ook dan hebben wij volop energiezuinig aanbod. 

besparen geld besparen energiezuinig natuur milieu duurzaam

Bespaar honderden euro’s op uw energierekening

Geld besparen door te kopen! Dat lijkt tegenstrijdig. Toch loont het om uw oude, nog werkende koelkast om te ruilen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar. Het vervangen van een koel- en/of vrieskast van tien jaar of ouder door een superzuinig exemplaar is goed voor het milieu én levert u financieel voordeel op.

Om uit te rekenen wat u kunt besparen hebben we een bespaarcheck ontwikkeld. Deze berekent hoeveel geld u de komende jaren kunt besparen en in hoeveel jaar u de kosten hebt terug verdient door een energiezuinig Liebherr apparaat aan te schaffen.

Bereken hier hoeveel u kunt besparen


© 2024 Liebherr Appliances Belgium NV Alle rechten voorbehouden.