BluRoX-technologie is de innovatieve vacuümperlietisolatie van Liebherr – een state-of-the-art duurzame oplossing voor koelen en vriezen. In plaats van conventioneel polyurethaanschuim gebruikt het een veel effectievere vorm van isolatie: vacuüm. De combinatie van vacuüm en perliet creëert een ongeëvenaarde oplossing op het gebied van energie-efficiëntie en compactheid voor koude-isolatie.

Een wereldprimeur

De toekomst is circulair. Met onze innovatieve vacuüm-perlietisolatie, introduceren we een innovatie die koelen en vriezen voor altijd zal veranderen: BluRox. In plaats het conventionele polyurethaanschuim (PU), maken we gebruik van een veel effectievere vorm van koude-isolatie: een vacuüm. Fijngemalen lavasteen, zogenaamd perliet, stabiliseert de vacuümpanelen die het apparaat isoleren. Perliet is een natuurlijke en onschadelijke grondstof dat kan worden teruggewonnen en gerecycled dankzij het circulaire ontwerp van het apparaat (hergebruik in gelijkwaardige producten is mogelijk). Ook qua energie biedt een vacuüm de best mogelijke isolatie.

De innovatieve BluRoX-technologie biedt vele voordelen voor mens en mileu

Hoogste energie-efficiëntie

In plaats van conventionele schuimelementen te gebruiken, isoleert BluRox met een vacuüm in combinatie met fijngemalen lavasteen, ook wel perliet genoemd. Energietechnisch zorgt een vacuüm voor de beste mogelijke isolatie. Door zijn kristallijne microstructuur heeft perliet een zeer laag warmtegeleidingsvermogen. De combinatie van vacuüm en perliet creëert een onvergelijkbaar energiezuinige en tegelijkertijd compacte oplossing voor koude-isolatie.

Meer volume

De zeer effectieve BluRox-isolatie zorgt ervoor dat wanden ongeveer een derde dunner zijn dan de wanden van een conventioneel apparaat met schuimisolatie. Een apparaat dat volledig is uitgerust met vacuümperliettechnologie heeft ongeveer 25% meer volume, terwijl de buitenafmetingen gelijk blijven.

Circulair door ontwerp

Aan het einde van de levensduur van een BluRox koelkast of vriezer kan het perliet zonder noemenswaardige bewerking uit het apparaat worden verwijderd en hergebruikt. Bovendien is de BluRox-isolatie niet gebonden aan de omringende componenten, zodat ook de buitenpanelen en de binnenkuip gemakkelijk kunnen worden verwerkt en hergebruikt.

Wij introduceren de FNb 5056:

‘s Werelds meest zuinige vriezer!


De FNb 5056 is ’s werelds eerste vriezer met de nieuwe energie-efficiëntieklasse B. De innovatieve en recyclebare vacuümperliettechnologie in de deur maakt het de meest energiezuinige vriezer op de markt. De NoFrost-technologie voorkomt dat het vriesgedeelte bevriest en bespaart bovendien energie en kosten.

Deze superzuinige NoFrost vrieskast met Touch & Swipe kleurendisplay hoeft u nooit te ontdooien. De LED verlichting biedt ook in het donker optimaal zicht op de producten in de lade. De bovenste lade is kantelbaar voor een eenvoudige toegang. Met de Statusindicator ziet u in een oogopslag of het apparaat goed functioneert. De SpaceBox biedt plaats aan grote verpakkingen en met EasyTwist-Ice maakt u in een handomdraai 60 ijsblokjes. Dankzij FrostProtect geschikt voor plaatsing in een onverwarmde ruimte met temperaturen tot -15°C.

Meer weten over het besparen van energie? Ga dan naar onze energiebesparing pagina.© 2024 Liebherr Appliances Belgium NV Alle rechten voorbehouden.