Liebherr recycleert mee

In 2018 waren er zo’n 226.524 koelkasten en diepvriezers vermist. Ze kwamen niet in ons circuit terecht: door de fabrikant, verkoper of consument werden ze niet afgegeven aan Recupel of ze kregen geen tweede leven.
Ook Liebherr wil zijn steentje bijdragen aan de oplossing van dit probleem!

Recupel lanceerde een grote campagne om de problematiek van de vermiste koelkasten onder de aandacht te brengen. Op www.vermistekoelkasten.be lees je er alles over.

 

Waarom is het een probleem dat deze koelkasten/diepvriezers vermist zijn?

Een koelkast en diepvriezer bevatten schadelijke koelvloeistoffen en blaasgassen. Als die onzorgvuldig worden verwijderd, ontsnappen schadelijke gassen die de ozonlaag afbreken en de aarde opwarmen.

 

 

We maken een vergelijking …

1 foutief verwerkt apparaat heeft dezelfde impact op het milieu als de CO2-uitstoot van 1 autorit van gemiddeld 7.500 kilometer. Voor alle vermiste koelkasten en diepvriezers samen, is dit elk jaar opnieuw 1.698.930.000 km rijden met een dieselwagen of zoals je wil zo’n 42.394 toertjes rond de wereld.

 

 

We kunnen 98% van een koelkast/diepvriezer recupereren

Bovendien kan Recupel zo’n 98% van een koelkast en diepvriezer recupereren via innovatieve technieken. Zo putten we onze aarde minder uit en kunnen wij als fabrikanten aan de slag met waardevolle recyclagematerialen.

Zo kunnen de schadelijke stoffen ons milieu niet langer aantasten en zorgen we ervoor dat de waardevolle grondstoffen maximaal worden gerecupereerd.

 

 

 

De oplossing?

 

Wil je een nieuwe koelkast kopen om je oude te vervangen? Heb je een oude koelkast staan waar je vanaf wil? Of wil je een werkende koelkast een tweede leven geven zonder het milieu te vervuilen?

Zorg dan dat je oude koelkast of diepvriezer in het juiste recyclagecircuit terechtkomt.

 

 

Bij Liebherr zijn we overtuigd dat het recycleren van koelkasten beter kan en moet! Alle toestellen die niet meer herstelbaar zijn worden zonder uitzondering meegegeven aan Recupel. Hierdoor zijn we zeker dat 98% wordt gerecycleerd en zo het milieu zoveel mogelijk wordt beschermd.

Daarbovenop sensibiliseren onze techniekers de klanten met een oude koelkast om deze goed te recycleren. En ook onze verdelers manen we aan om oude koelkasten mee te geven aan Recupel.

Alleen zo kunnen we 100% van alle koelkasten recycleren!

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

    Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.