In 2021 zal het nieuwe Europese energielabel voor elektrische apparatuur worden ingevoerd. Het grote doel: de koop van energie-efficiënte apparaten bevorderen. Een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en van uw budget. Want door de stijgende energieprijzen kan de aanschaf van een zuinig apparaat zich al na enkele jaren uitbetalen.

Efficiënte en inefficiënte apparaten zijn binnenkort makkelijker te onderscheiden.

Het bestaande label helpt niet veel meer bij de beslissing om een apparaat te kopen. Vanwege de technologische ontwikkeling van de apparaten verschoof het aanbod in de afgelopen jaren steeds meer naar de top van de energie-efficiëntieschaal. Zo bestaan er naast klasse A inmiddels ook de klassen A+, A++ en A+++. Een vierde of vijfde plus zal u nu bespaard blijven.

 

Wat verandert er precies?

Met de aanstaande hervorming van het energielabel zullen de apparaten weer over de efficiëntieschaal van A tot G worden verdeeld. Dat maakt het voor u in de toekomst weer overzichtelijker. Energie-efficiënte apparaten zijn nu sneller en duidelijker te herkennen.

Met Liebherr kunt u in ieder geval niets fout doen. Wat voor label er ook wordt gebruikt, wat betreft efficiëntie lopen wij vrijwel altijd voorop.

 

Waarom bevat uw apparaat twee labels?

Het nieuwe label wordt pas op 1 maart 2021 officieel ingevoerd. Tot dan toe is het bestaande label van toepassing.

In de overgangsfase, voegt Liebherr geleidelijk aan beide versies bij onze apparaten. De nieuwe energie-efficiëntieklasse van uw apparaat voldoet uiteraard aan hetzelfde hoge niveau als de klasse op het moment van aankoop.

 

Het energieverbruik op de twee labels is verschillend. Hoe kan dit?

De nieuwe energie-efficiëntieklassen en het jaarlijkse stroomverbruik zijn niet zomaar af te leiden uit het oude label.

Dit komt doordat er ook nieuwe meet- en rekenmethoden worden gebruikt om het gemiddelde verbruik van het label te berekenen. Het doel hiervan is om ze nog beter aan te passen aan de echte leefomstandigheden in een gemiddeld huishouden. Zo wordt het verbruik gemeten bij verschillende omgevingstemperaturen. De huidige meetmethode doet dit slechts in één omgevingstemperatuur.

Daarom kan de informatie over het stroomverbruik op het nieuwe label ook verschillen van die op het bestaande etiket. Zowel naar boven als naar beneden. Dit verandert niets aan de feitelijke koelprestaties, aangezien het een en hetzelfde apparaat is.

Belangrijk: de verhouding tussen geleverde energie en prestatie blijft onveranderd!

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

    Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.