Wat is een winterschakelaar?

Een winterschakelaar is een hulpmiddel om het vriesgedeelte van een koel/vrieskast ook bij lage omgevingstemperaturen goed te laten werken. Als de omgevingstemperatuur van de ruimte waarin een koel/vrieskast is geplaatst relatief koud is, zal de temperatuur in het koelgedeelte, mede door de goede isolatie van LIEBHERR apparaten, maar heel langzaam stijgen.
De compressor (motor) zal voor het koelgedeelte maar heel weinig hoeven aanslaan. Voor het vriesgedeelte is dit in sommige gevallen echter te weinig, waardoor het hier te warm zal worden. Bij LIEBHERR koel/vrieskasten is daarom in de rechter of linker zijwand, net voor de groenteladen een klein verwarmingselement ingebouwd. Dit verwarmingselement wordt ingeschakeld met een schakelaar die zich of op het thermostaathuis bevindt, of op het bedieningspaneel. Door het inschakelen van het verwarmingselement zal de temperatuur in het koeldeel sneller stijgen, waardoor de compressor eerder aanslaat, en zodoende de temperatuur in de vriezer voldoende laag blijft.
Natuurlijk zorgt het draaien van de compressor er tevens voor dat de producten in de koelkast niet warmer worden. De winterschakelaar moet bij omgevingstemperaturen tussen 10°C en 18°C worden ingeschakeld. Bij omgevingstemperaturen boven 18°C kan de winterschakelaar worden benut als invriesschakelaar, omdat dan het vriesgedeelte extra koud wordt.

0 Reacties

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.