De thermometer die ik in mijn koelkast heb gelegd geeft een te hoge temperatuur aan. Koelt mijn koelkast niet goed?

Temperatuurmetingen in een koelkast zijn een momentopname. De lucht in een koelkast warmt, in de stilstandperiode van de kast, vrij snel op. Zeker wanneer de deur wordt geopend om de thermometer af te lezen. Daarom moeten temperatuurmetingen altijd plaatsvinden in een glas water. Het water neemt na ongeveer 12 uur in de koelkast te hebben gestaan dezelfde temperatuur aan als de gemiddelde temperatuur van de producten in uw koelkast. Door de thermometer af te lezen terwijl hij nog in het glas water staat, krijgt u een betrouwbare temperatuurmeting. Het glas kunt u het beste in het midden van de glasplaat boven de groenteladen plaatsen. De aldaar gemeten temperatuur moet ongeveer 5°C zijn.

LET OP! De in de detailhandel verkrijgbare thermometers zijn veelal minder betrouwbaar. Zo kan vaak de schaalverdeling ten opzichte van het kwikbuisje verschoven worden, waardoor een totaal verkeerde temperatuur wordt afgelezen. De meest betrouwbare meting krijgt u met een elektronische thermometer.

0 Reacties

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.