De temperatuur die ik in mijn vrieskast meet is veel hoger/lager dan die in mijn display staat aangegeven. Hoe kan dit?

Temperatuurmetingen in een vrieskast moeten plaatsvinden tussen de producten. Het meten van de luchttemperatuur geeft altijd een onbetrouwbaar resultaat, waarbij de afgelezen temperatuur hoger is dan in werkelijkheid. Tussen de producten zult u meestal een veel lagere temperatuur meten dan op het display staat aangegeven. De afgelezen temperatuur kan soms wel 10° kouder zijn. Dit wordt veroorzaakt, doordat het display de warmst mogelijke temperatuur op enige plaats in de vriezer toont. Doordat de lucht zich bij een gesloten deur slechts langzaam door de vriezer beweegt, kan het op diverse plaatsen in de kast veel kouder zijn. De hoogste temperaturen zult u meestal kunnen meten voor in de hoeken van de bovenste lade of in de hoeken van de onderste lade.

De temperatuur in een diepvrieskast kunt u het beste meten door een thermometer in een glas gevuld met plantaardige olie te plaatsen.

0 Reacties

Koop dit product online bij
Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.